OSTALA PONUDBA V KATEGORIJI:  VINOGRADNIŠTVO
∴ Baterijske škarje Arvipo        ∴ Oprema nasadov        ∴ Stroji za obdelavo tal
∴ Vršičkarji                                 ∴ Škropilnice


Ponujamo vam betonske in pocinkane stebre, armaturne palice za podporo vinski trti, opremo za protitočni sistem sadovnjaka ali vinogradastebre za sadovnjak-proti toči  ter PVC kapemreže in sidra.

• Betonski stebri
Prednapeti betonski steber se uporablja kot oporni steber v vinogradih, sadjarstvu in postavitvi raznih ograj.Vsi stebri imajo armaturo na vogalih 4×2 žici, na vogalih od fi 2,25.Stebri so brez lukenj.
Prednosti:
– Ni potrebno vzdrževati
– Dolga življenjska doba
– Velika trdnost in elastičnost

• Pocinkani stebri
Poznamo več vrst pocinkanih stebrov,najbolj uporabljeni pa so prav gotovo COR-TEN in VROČE CINKANI.

– COR-TEN je nerjaveče legirano jeklo, ki z drugimi elementi kot so baker, krom, fosfor, nikelj, žveplo, mangan, krom in silicij, dosegajo široko uporabo po vsem svetu, zahvaljujoč značilnosti, to je visoka odpornost na korozijo in visoka trdnost (pomen besede COR – protikorozijsko). Jeklo COR-TEN po izpostavljenosti vremenskim razmeram, postane prekrito s patino, ki jo povzročajo oksidi legiranih elementov in preprečujejo postopno širjenje korozije. Ta zaščitni film ima rjavo barvo in odtenek barve spreminja s časom..

– VROČE CINKANJE PO PRODUKCIJI je klasična metoda zaščite jeklenih delov pred koroziji in rjo. Vroče kosovno cinkanje se doseže s potapljanjem po produkciji jeklenih profilov v kopel staljenega cinka pri temperaturi 450˚celzija in s tem dosežemo večkratnik nanosa cinka v primerjavi od drugih metod ter enakomerno zaščito celotnega profila. Vroče pocinkano jeklo zagotavlja odlično odpornost proti udarcem in odrgninam, kar zagotavlja izjemno vzdržljivost in dolgo življenjsko dobo 40 let, kar je v primerjavi z drugimi korozijskimi zaščitami najdaljša doba. Galvanizacija se izvaja v skladu s specifikacijami, ki jih narekuje Evropski standard ISO 1461.

• Leseni koli, stebri
Za kvalitetne kole je potrebna sečnja lesa ob pravem času.To je v prvi stari luni konec poletja (avgust-september).Podrto se pusti v gozdu do februarja,nato pa se lahko začne z pripravo kolov.Ena ključnih dejavnikov je impregnacija.Pred tem je potrebno kole olupit.

– Modra galica: kole namočimo v 6 do 8-odstotno raztopino modre galice. Impregnacija traja 8 do 10 dni. Pred uporabo kole osušimo.

– Katran: Kole namočimo v vroč katran 60 do 80 cm globoko. Namakanje ponovimo dvakrat ali trikrat. Pred uporabo dobro osušimo kolje in stebre, da se izgubi neprijeten vonj, katerega bi se lahko navzelo tudi grozdje.

– Ožiganje: Stebre ožgemo 60 do 80 cm visoko. Vroče stebre lahko namakamo v vročo zmes katrana. Tako učinek konzerviranja izboljšamo.